- Какво се промени във Вашата община през последните 4

...
 - Какво се промени във Вашата община през последните 4
Коментари Харесай

Иса Бесоолу, кандидат-кмет на Павел баня: Ще помогнем на млади семейства с репродуктивни проблеми

 izbori_2023_v1_013

 

- Какво се промени във Вашата община през последните 4 години, господин Бесоолу?

- През четирите години, в които съм кмет на община Павел баня, с екипа ми работихме за възстановяване на пътната и просветителната инфраструктури, опазването на здравето, обществените действия, градската среда, културния календар и туризма.

 

Ето и някои от най-значимите планове:

 

Цялостната рехабилитация на пътя II-56 от село Горно Сахране до Павел баня. Ремонт не му беше юридически от близо 50 години, а тъкмо този път е извънредно значим за жителите на община Павел баня. Защото свързва подбалканския републикански път I-6 (Бургас - София) с нашия град и обитаемоте места в общината. Освен това път II-56 на практика свързва Северна с Южна България и се употребява от пътуващите, които минават от гр. Шипка през гр. Павел баня, с цел да доближат до Пловдив. Рехабилитацията на този път потвърди, че, когато има разговор сред институциите и народните представители от съответните региони, решения постоянно могат да се намерят. Важна за реализирането на ремонта за нас бе ролята на управлението на АПИ през 2020-та година и на тогавашния ръководител на комисията по Транспорт в Народното събрание Халил Летифов от „ Движението за права и свободи ” и на управлението на Движение за права и свободи.

 

Без десетките ползотворни срещи и диалози посред ни, нищо нямаше да е същото през днешния ден. Успяхме да ремонтираме напълно общинската четвъртокласна пътна мрежа. Имаме направен капиталов план и за последния общински път – ЖП спирка Павел баня – разклон „ Гердеме ”.


Един от огромните проблеми остава неприятното положение на пътят Павел баня – с. Турия. Той не е общински, само че все пак търсим разновидности за цялостната му рехабилитация.


Продължават ВиК ремонтите по замяна на водопроводната мрежа в селата от общината. Подменихме ВиК в редица села. Реконструирането по общинските обекти правим по икономически метод и по този начин спестяваме средства, които насочваме в осъществяване на разнообразни планове. Назначихме чиновници – общинска бригада- които работят в това направление. Направихме кръгови придвижвания, подменихме пътната маркировка, както и километри тротоарни настилки, създадохме паркинги, които са безвъзмездни в целия град. С изцяло нов образ е централнит парк. Монтирахме нови детски уреди, фитнес навън и направихме спортни стадиони, ремонтирахме църкви.

 

Направихме повсеместен ремонт на постройката на Общинска администрация като разширихме сградния фонд. Изградихме ново площадно пространство в центъра на града – естествено продължение на постройката на Общинска администрация и центърална градска част. Открихме монумент на Васил Левски – до в този момент подобен нямаше в Павел баня. Разширихме събитията в културния календар на общината, като Празника на розата продължава цяла седмица, а събитията са съобразени с другите ползи и желания на жителите и гостите.


Постигнахме цялостна събираемост на налози и такси, като средствата вложихме в закупуване на нова техника за сметосъбиране и разчистване. Закупихме нови сметосъбирачни машини, както и техника за зимно пътно поддържане. Това докара до икономии.


Направихме поправки в детските градини в селата и града. Обновихме дворните пространства на градини и учебни заведения в общината. Ремонтирахме и поликлиниката за Спешна помощ.

 

- „ Време е за ново начало “, гласи слоганът на Движение за права и свободи за изборите. Кое ще бъде новото начало във вашия град в новия Ви мандат?

- Всеки нов мандат е ново начало за локалната власт. Да, доста планове осъществих и ще продължа някои от тях, само че за втория си мандат съм подготвен с нови планове за идващите 4 години.

 

- Как ще надградите досегашната си работа? Кои са главните цели в програмата Ви?

- Ще продължа политиката си в развиването на курортния град Павел баня, като задачата ми е той да стане привлекателно място за балнео-лечение, културен и исторически център. Ще работя и за селата, ще диря и външно финансиране за построяването на ВиК и пътна инфраструктура.

 

 - Привличането на вложители е съществена причина за разкриването на нови работни места и развиване на обитаемоте места. Каква е визията Ви?

- Привличането на вложения е дълготраен развой, който има директна съгласуваност с изискванията на живот в една община или съответно обитаемо място. За да създадеш причина вложител да се насочи към твоята община, би трябвало да имаш дълготрайна визия за развиването й в другите сфери. Затова, като кмет на Павел баня с мандат 2019-2023 година, аз се заех с възстановяване на пътната инфраструктура, която е от първостепенно значение, както за локалните хора и туристите ни, по този начин и за вложителите. Ще продължа и да надграждам постигнатото в тази посока (пътна инфраструктура), както и с привличането на повече туристи. Разкриването на нови хотели в Павел баня е реалност. Те оферират все по-добри условия за балнео - лекуване.

 

 - Към какви европейски планове ще се насочите?

- Целта е оптимално асимилиране на европейски средства за по-мащабни планове. Като кмет от предходния си мандат оптимално съм се възползвал от стратегиите, по които общината дава отговор на критериите като бенефициент. Но най-много ще се насоча към стратегии и планове, финансиращи възстановяване на ВиК и пътна инфраструктура, както и възстановяване на просветителната.

 

 - Създаването на благоприятни условия младежите да останат в родните си градове е съществена цел на всяка локална власт. Какви ограничения в поддръжка на младите фамилии и на децата ще предприемете?

- Към подкрепяне на млади фамилии с репродуктивни проблеми, създаване на детски и спортни площадки на територията на общината, обезпечаване на условия за образование и развъждане на децата в детските градини и учебните заведения в общината, подкрепяне на читалищата с спомагателни средства за обезпечаване на извънкласни действия за младежи и деца, както и подкрепяне на спортни клубове.

 

 - Културно-историческият туризъм е шансът за превръщането на България в дестинация за четирите годишни сезона? Какви планове имате?

- Освен, че е богата на просвета и история, общината, в частност гр. Павел баня е и балнео-лечебен център. За разпространяваното на региона ще участваме в някои от емблематичните туристически тържища. Ежегодно се издават брошури и книжки със забележителностите в района, финансирани от общината. Работя в съдействие с вложителите в областта на туризма за разпространение на района.

 

 - Кое ще е първото нещо, с което ще се захванете, спечелвайки изборите?

- Няма първо, всички мои планове и хрумвания са с еднакъв приоритет. Ще направя всичко допустимо и през втория си мандат да надграждам постигнатото до тук и да осъществявам концепциите си. Целта ми е Павел баня да придобие образ на европейска община, предлагаща своите естествени и културни благосъстояния на гостите си и привличаща локалните, младежи да останат и да се осъществят на територията на общината.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР